Μήνυμα για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2017

Το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ) θέλει να συγχαρεί την ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons - Διεθνή Εκστρατεία για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων) για τη βράβευσή της με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το 2017.

Το Ίδρυμά μας στήριζε και συνεχίζει να στηρίζει τον αγώνα για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων και έχει προσπαθήσει, με τα μέσα που διαθέτει, να αναδείξει κάθε πρωτοβουλία προς αυτό το σκοπό, όπως η πρόσφατη πρωτοβουλία για την υπογραφή συνθήκης κατά της χρήσης των πυρηνικών όπλων, την οποία υπενθυμίζουμε ότι η χώρα μας δεν έχει υπογράψει ακόμα (βλ. σχετικό μήνυμα ΙΜΔΑ, 22.09.2017). Ελπίζουμε ότι η βράβευση της ICAN θα δώσει νέα ώθηση στη συνθήκη, ενώ καλούμε την Ελλάδα επιτέλους να την υπογράψει.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, μπορείτε να διαβάσετε την ανάρτηση της κ. Μαρίας Αρβανίτη-Σωτηροπούλου, αντιπροσώπου της ICAN για την Ελλάδα και Αντιπροέδρου της ειδικής Επιτροπής του ΙΜΔΑ κατά των Πυρηνικών Κινδύνων, στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://ippnwgr.blogspot.gr/2017/10/ican.html

Nobel

 

 

Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2017