Μήνυμα ΙΜΔΑ για την υπογραφή της Συνθήκης του ΟΗΕ για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων

Το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ) στην μακρόχρονη πορεία του, έχει αναπτύξει πολυσχιδή δράση κατά των πυρηνικών όπλων και έχει συστηματικά επισημάνει τους κινδύνους που πηγάζουν από τη χρήση πυρηνικής ενέργειας. Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό, στους κόλπους του λειτουργεί ειδική Επιτροπή κατά των Πυρηνικών Κινδύνων, με προεδρεύοντα τον Καθηγ. Α. Παναγιώτου, Ομότιμο Καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και Αντιπρόεδρο την κ. Μ. Σωτηροπούλου, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής.

Το ΙΜΔΑ  χαιρετίζει τη διεθνή πρωτοβουλία για την υπογραφή συνθήκης κατά της χρήσης των πυρηνικών όπλων. Η συνθήκη, η οποία προβλέπει την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών όπλων, έχει ήδη υπογραφεί από πάνω από 50 χώρες του ΟΗΕ και είναι ανοιχτή προς κύρωση. Ελπίζουμε και η χώρα μας να στηρίξει αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία, υπογράφοντας και κυρώνοντας άμεσα τη σχετική Συνθήκη.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος, μπορείτε να διαβάσετε την πρόσφατη συνέντευξη της Αντιπροέδρου της ειδικής Επιτροπής του ΙΜΔΑ κ. Σωτηροπούλου στο CNN.gr, διαθέσιμη εδώ.

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2017