Πραγματοποιήθηκε χθες, στο μεγάλο Αμφιθέατρο της Σορβόννης, η τελετή αναγόρευσης του Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ και π. Προέδρου του ΕΔΔΑ, Λίνου-Αλέξανδρου Σισιλιάνου, σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου των Παρισίων-ΙΙ.

Τα διάσημα επιδόθηκαν από τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Stéphane Braconnier. Την laudatio έκαναν οι Καθηγητές διεθνούς δικαίου Olivier de Frouville και Sébastien Touzé. Η παρέμβαση του κ. Σισιλιάνου επικεντρώθηκε στην Ανθρώπινη Διάσταση του Διεθνούς Δικαίου.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με τη σχετική ανακοίνωση του Κέντρου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Paris-II, το οποίο διευθύνουν οι παραπάνω Καθηγητές, με φωτογραφίες και περίληψη της παρουσίασής.

https://www.crdh.fr/2021/10/linos-alexandre-sicilianos-docteur-honoris-causa/

      Το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ) καλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις δραστηριότητες της Ομάδας Νέων του για την εαρινή περίοδο, να δηλώσουν συμμετοχή αποστέλλοντας email με το βιογραφικό τους σημείωμα στη διεύθυνση: info@mfhr.gr  και με τίτλο «Ομάδα Νέων ΙΜΔΑ», μέχρι την Παρασκευή, 4.3.2016.

      Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλείσθε να καλείτε στη Γραμματεία στα τηλ.: 210-3623919 και 210-3637455 αλλά και να επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα του ΙΜΔΑ. 

Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Kαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις δραστηριότητες της Ομάδας Νέων του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου να δηλώσουν συμμετοχή στη συνέντευξη της χειμερινής περιόδου μέχρι την Τετάρτη, 21/11, στο: info@mfhr.gr. Εκπρόθεσμες δηλώσεις συμμετοχής δεν θα εξεταστούν. Απαραίτητη η υποβολή βιογραφικού σημειώματος. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την ακριβή ημερομηνία και ώρα της συνέντευξης ηλεκτρονικά. Για οιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλείσθε να καλείτε στα: 210-3623919, 210-3637455 αλλά και να επισκεφθείτε την υποενότητα της Ομάδας Νέων (βλ. αριστερά).

Η Συντονίστρια της Ομάδας Νέων

Αιμιλία Ιωαννίδου